Atmosfera şi împrejurimile

Când vizitaţi Sibiul vă veţi da seama cu usurinţă de ce oraşul a fost desemnat Capitala Culturală Europeană a anului 2007. Cu o istorie de opt secole, oraşul emană un aer multicultural dat de comunitatea germană şi cea maghiară – minorităţile principale – la care se adaugă comunităţile de slovaci şi ucraineni.

Veţi fi cucerit de farmecul medieval al locurilor, mâncărurile tradiţionale şi de un decor natural deosebit. Iată şi câteva dintre principalele atracţii turistice de vizitat prin Sibiu:

Muzeul National Brukenthal

Vă invităm să descoperiţi primul muzeu de pe teritoriul actual al României, deschis în 25 Februarie 1817. în Palatul Brukenthal găsiţi atât galerii de pictură europeană cât şi galerii de artă românească şi artă decorativă. în plus, Biblioteca Brukenthal adăposteşte cca 280.000 de volume.

Pe lângă Palat, complexul Brukenthal mai conţine Muzeul de Istorie “Casa Altemberger”, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei şi Muzeul de Vânătoare “August von Spiess”

Turnul Sfatului

începând cu secolul XIII de când a fost construit, a servit pe rând ca depozit de cereale, ca punct de observaţie al incendiilor, punct de arest temporar sau chiar ca şi muzeu de ştiinţe naturale la mijlocul secolului XVIII.

Numele de Turnul Sfatului vine de la faptul că proteja incinta în care se afla primăria Sibiului la vremea respectivă. Astăzi clădirea are şapte etaje şi este una dintre principalele atracţii ale oraşului.

Nu recomandăm să-l vizitaţi fără aparatul foto la-ndemână – de la etajele superioare puteţi face nişte poze superbe cu panorame ale oraşului vechi.

Muzeul Astra (Muzeul Satului)

O vizită la Muzeul Satului reprezintă o călătorie în timp şi spaţiu în care veţi putea admira modele de gospodării tradiţionale româneşti de oieri sau pescari, ateliere de prelucrat cânepă, biserici din lemn şi multe alte elemente emblematice de cultură românească.

Situat la 4 km de Sibiu în Pădurea Dumbrăvii şi întins pe-o suprafaţă de 96 ha, muzeul este un adevărat tezaur de cultură şi identitate românească. Vă veţi simţi mai mândru ca niciodată că sunteţi român.

Comments are closed.